Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
Dotace (597)
Legislativa (230)
Šlechtění (338)
Výběry býků (464)
Výstavy (406)
Zdraví (259)
Pozvánky (535)
Zajímavosti (345)
Ze svazu (641)
všechny novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker

Zkrácení lhůty pro podání hlášení do ústřední evidence

07.09.2016,  Kamil Malát  

Jak jsme již avizovali, od 1. ledna 2017 dojde ke změně požadavku evidence zvířat, který se týká včasného zasílání hlášení o pohybech zvířat na hospodářství. Od příštího roku se nebude k 7denní legislativní lhůtě pro podání hlášení připočítávat tzv. „technická lhůta“ pro doručení hlášení od chovatele k pověřené osobě (do ústřední evidence). Za pozdní se budou považovat všechna hlášení, která žadatel doručí ke zpracování počínaje 8. dnem ode dne hlášené události. V systému kontrol podmíněnosti jsou požadavky evidence zvířat známé pod označením PPH 7 (požadavky na chovatele skotu) a PPH 8 (požadavky na chovatele ovcí a koz).

Tato změna se promítne též do posuzování požadavků pro hodnocení způsobilosti u plateb na přežvýkavce a do posuzování včasnosti hlášení v rámci národních kontrol prováděných Českou plemenářskou inspekcí. Uvedená změna v rámci požadavků podmíněnosti je provedena novelou nařízení vlády č. 309/2014 Sb., o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých zemědělských podpor, kterou se mění znění požadavků PPH 7/5 a PPH 7/4.

Podání pozdního hlášení je posuzováno jako porušení podmínek pro poskytnutí dotace a žadateli může být dotace snížena, neposkytnuta vůbec či může vzniknout sankce do dalších let. S ohledem na výše uvedené ministerstvo apeluje na chovatele, aby hlášení neodkládali a zvláště v případě elektronického způsobu komunikace jej odesílali ihned po pořízení záznamu do stájových registrů.

Podrobnější informace ke změně u lhůty pro včasné podání hlášení najdete ZDE (soubor pdf).
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz